Mari Sertai Saya

Selasa, 9 Oktober 2012

Ahmad Adam Syukri Rosak Saraf Otak


Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul.. Sebak.. menitis airmata melihat penderitaan adik adam.. ketabahan ibu nya menjaga adam menambahkan lagi rasa sebak.. andainya ibu nya itu adalah aku.. mampukah aku utk hadapi?? Ya Allah.. Kau kuatkan lah semangat adam & ibunya utk terus berjuang melawan penyakitnya.. 
AHMAD ADAM SYUKRI LAHIR PD 4/3/12 DAN TELAH MENGALAMI BRAIN DAMAGED (SEVERE HIE) ATAU LEBIH DIKENALI SEBAGAI KEROSAKAN PD SARAF OTAK…
“ADAM LAHIR SECARA VACUUM PD 4/3/12 DAN SEWAKTU KELAHIRANNYA ADAM KELUAR DALAM KEADAAN FLAT DAN KEKURANGAN OKSIGEN.SCAN MRI PD 9/3/12 MENUNJUKKAN OTAK ADAM MENGALAMI KEROSAKAN YG AMAT TERUK..ADAM TIDAK PANDAI MENELAN AIRLIUR DAN BERGANTUNG PADA MESIN OKSIGEN UNTUK TERUS HIDUP.ADAM JUGA PERLU BERGANTUNG PD MESIN SUCTION KRN TIDAK PANDAI MENELAN AIR LIUR UNTUK SEDUT AIR LIUR DLM RONGGA HIDUNG DAN MULUTNYA. MATA KANAN ADAM MENGALAMI INJURED,BEGITU JG DGN TELINGA SBLH KANAN YG TIDAK DAPAT MENDENGAR KRN KROSAKAN PD BHGIAN DALAM TELINGANYA.
“DOKTOR PAKAR OTAK MENGESAHKAN ADAM AKN TERLANTAR SEUMOR HIDUP DAN PELUANG UNTUK BERJALAN DAN HIDUP SPT KANAK2 NORMAL MMG AMAT TIPIS.DOKTOR PAKAR OTAK MENGKLASIFIKASIKAN KEROSAKAN OTAK ADAM SEBAGAI KEMATIAN SARAF OTAK..”

sebagai manusia yg punya rasa perikemanusiaan, marilah sama2 kita membantu adik adam & keluarganya.. samada terus berdoa utk kesejahteraan adik adam syukri ataupun dari segi bantuan kewangan utk meringan kan bebanan keluarganya.. 
NORAISAH BINTI MOHAMAD MALENA 
CIMB ACC: 02040007292201

utk mengetahui perkembangan adik adam syukri, klik link facebook di bwh.


Tiada ulasan: